ERTMS - prøvestrekning åpnet

Onsdag 11. desember 2013 ble deler av prøvestrekningen for framtidas signalsystem tatt i bruk. Norsk Jernbanedrift har hatt en sentral rolle både med prosjektering og bygging.

Anlegget skal nå stå og gå i en periode, for å få erfaring med denne typen anlegg, før det er klart for ordinær togtrafikk.

Prosjektet er i første fase i en langsiktig plan for å bytte ut svært mange gamle signalanlegg, og det er Norges første strekning med det felles europeiske signalsystemet ERTMS (European Rail Traffic Management System). Det antas at det vil ta 15 år og koste 15 milliarder kroner før ERTMS er innført i hele landet.

"Det har vært både krevende og moro og delta i første fase av ERTMS-utbyggingen, sier NJDs prosjektleder som understreker: Vi kan takke NJDs solide fagkompetanse og våre medarbeideres ståpåvilje for at prøvestrekningen åpnes med smil og stor positiv oppmerksomhet. "

 NJD har deltatt i prosjektet siden sommeren 2012 og har kontrakt på videreføring av arbeidet ut 2015. Det er med stolthet vi konstaterer at NJD er godt posisjonert for fremtidas teknologi innen et av våre kjerneområder; signal.

For ytterligere opplysninger kontakt divisjonsdirektør entreprise:

Jeppe Raaholt: jeppe.raaholt@njd.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler