Baneservice kjøper Norsk Jernbanedrift

Hans Gunnar Dokken (adm. dir i Norsk Jernbanedrift AS) og Ingvild Storås (adm. dir i Baneservice AS)

Baneservice har i dag inngått avtale om kjøp av 100 % av aksjene i Norsk Jernbanedrift Holding AS.

Selskapene vil sammen bli en sterk, norsk entreprenør med kompetanse og kapasitet til å konkurrere om de store baneprosjektene i markedet.

– Dette er en viktig milepæl for begge selskaper. Markedet er i vekst, kontraktene blir stadig større og mer komplekse, og dette stiller økte krav til oss som entreprenører. Sammen blir vi nå en betydelig sterkere aktør med forbedret konkurransekraft. Vi blir en fremtidsrettet leverandør som vil bygge miljøvennlig og bærekraftig infrastruktur for våre kunder, sier Ingvild Storås, administrerende direktør i Baneservice.

Baneservice og Norsk Jernbanedrift har levert gode resultater de siste årene, og har tidenes beste ordrereserver. Begge selskapene har utviklet en god sikkerhetskultur gjennom systematisk arbeid med HMS over flere år. Det nye konsernet vil få en omsetning på ca. 1,7 milliarder kroner og ha over 600 ansatte.

– Vi ser på Baneservice som en ideell partner for Norsk Jernbanedrift og ser frem til å skape en sterk aktør i det norske markedet. Sammen vil vi kunne tilby våre kunder enda bedre leveranser og tjenester, sier Hans Gunnar Dokken, administrerende direktør i Norsk Jernbanedrift.

Avtalen forutsetter godkjennelse av konkurransemyndighetene som forventes å foreligge i 3. kvartal 2019.

For mer informasjon, kontakt administrerende direktør i Norsk Jernbanedrift, Hans Gunnar Dokken, 95762776, hans.gunnar.dokken@njd.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler